Csupa rózsa

2013. július 30., kedd




Meghasonlottam önmagammal , és készítettem néhány illatolajos szappant.
Nem mondom, tényleg finom angol rózsa illata van, ( tudja valaki, hogy mi a különbség az angol és a szimpla rózsa között?) szóval ez volt a neve az illatnak, finom is, meg minden, de azt hiszem nekem mégis csak jobban tetszik az illóolajok természetessége.


Csíkos kollekció

2013. július 3., szerda


Háromféle szappan készült, mindegyik más-más bőrtípusra való.
A legvilágosabb avokádóolajjal, a középső a kedvelt holt-tengeri iszappal, a színesebb vörös agyaggal és neem levéllel.
A világos színű nagyon száraz bőrre, a holt-tengeri iszapos vegyes, és normál bőrre, a neem leveles kifejezetten problémás  ( ekcémás, gyulladt) bőrre ajánlott.
Augusztus elején lesznek elérhetőek.


Az avokádó olaj 85%-ban telítetlen zsírsavakból áll, és gazdag A-, E- és D-vitaminokban is. Antioxidáns vitaminjainak köszönhetően kevésbé avasodik. A benne található fitoszterinek felépítésükben hasonlóak a bőrben található koleszterinhez. Ennek köszönhetően az avokádó olaj kiválóan ápolja a száraz, kirepedezett, ekcémás bőrt. Ezen kívül elősegíti a bőr sejtjeinek megújulását, gyakran alkalmazzák érzékeny, gyulladásra hajlamos bőr esetén, és hegek kezelésére.
A szappanban használt avokádó olaj hidegen sajtolt, gyönyörű sötét zöld színű.

Neem levél: A Neem fát egészségvédő tulajdonságai miatt Indiában szentként tisztelik. Hatékony antibakteriális és gombaölő növény. Zöld levelei tele vannak értékes klorofillel,  jól tisztítja a bőrt és a vért. Nagyon hatékonyan normalizálja a bélflórát, és csökkenti az élesztőgombák szaporodását, amelyek puffadást, kellemetlen érzeteket és bőrtüneteket produkálhatnak.A viszketéssel, nedvképződéssel és fertőzéssel kísért gyulladásos bőrtünetek, pl. ekcéma, aktív pszoriázis, akne, csalánkiütés, stb.. kiváló ellenszere. Nagyon keserű ízhatású, és így erős méregtelenítő tulajdonságokkal bír. Erős keserűségét a benne található azadirachtinnak köszönheti, amely elismerten antibakteriális és gombaölő hatású, és ez jótékonyan befolyásolja az ekcémás és gyulladásos bőrt.
(forrás: www.termeszetgyogyaszat )