Elmaradások

2013. január 30., szerda

Szőlőmagliszt-kurkuma, kecsketej





"A szőlőmagliszt hatását legjobban talán a "francia paradoxon"-nak nevezett jelenséggel lehet érzékeltetni. A franciáknál 42 százalékkal kevesebb a szívmegbetegedések aránya az észak-európai országokhoz vagy az Egyesült Államokhoz viszonyítva, miközben a telített zsiradékok fogyasztásában élenjárók a világon. Az eltérést a franciák rendszeres vörösbor fogyasztásával magyarázzák. A vörösbor "héjon erjesztéses" technológiájával olyan magas antioxidáns-tartalmú anyagok oldódnak bele a borba, amelyek a fehérben nincsenek benne.
A csak kékszőlő magjából készülő szőlőmaglisztben koncentráltan vannak jelen az OPC-nek nevezett polifenolok, azaz antioxidánsok. Ha egy négyzetcentiméternek vesszük egy szőlőmag felületét, a mikrofinomságú őrlés után a szemcsék egymás mellé kirakva fél négyzetmétert foglalnának el. A megnövelt felület miatt a hatóanyag könnyen felszívódik szájon át való fogyasztással.
Szakirodalmi adatok szerint a szőlőmagban lévő antioxidánsok erősítik, rugalmasabbá teszik az érfalakat, megelőzik a meszesedést, hatékonyan befolyásolják a vér koleszterin tartalmát, gátolva a szívbetegségek kialakulását; javíthatják az agyér-elmeszesedésben szenvedők emlékezetét; stresszoldó és nyugtató hatásuk van, ezért jótékonyan munkálkodhatnak egyes alvászavarok esetén; élesíthetik a látást, elejét vehetik a szürke hályog kialakulásának.
Mivel az antioxidánsok a kollagén szöveteket is regenerálják, a szőlőmaglisztből készült arcpakolás visszaadja a bőr simaságát, rugalmasságát, és megelőzi a korai öregedést. A hatóanyag szőlőmagolajként régóta ismert a szépségiparban, és igencsak borsossá teszi a kozmetikumok árát."
( forrás:http://www.168ora.hu/tudas/innovacios-dij-a-szolomag-hasznositasaert-40401.html)

Összetevők: elszappanosított olíva-, kókusz-, pálma-, dió-, kukoricacsíra olaj, sheavaj, szőlőmag liszt, kurkuma, kecsketej, természetes illóolajok


Téli éjszaka- aktív szén, indigó



Összetevők: elszappanosított olíva-, kókusz-, pálma-, szőlőmag olaj, sheavaj, aktív szén, indigó, kecsketej, természetes illóolajok

Téli reggel




Összetevők: elszappanosított olíva-, kókusz-, pálma-, dió-, kukoricacsíra olaj, sheavaj,
indigó, kecsketej, természetes illóolajok

Búzafű-csalán



   A búzafű Amerikában a 30-as években terjedt el, de átütő sikerét Ann Wigmore és Victor Kulvinskasnak köszönheti. Ők tette híressé, ugyanis rengeteg embert gyógyítottak meg különböző betegségekből.
A fiatal füvek kipréselésével zöld levet nyertek, mely vitaminok, ásványi anyagok, enzimek, fehérjék és a klorofill gazdag forrása. Ann Wigmore 1940-es években tovább folytatta a búzafű népszerűsítését.

A szakirodalom szerint a friss búzafű több mint száz különböző alkotóelemet tartalmaz, 3 kg búzafű hasznosítható tápanyagtartalma megegyezik 70 kg tetszőlegesen választott nyers bio zöldségekével. Tartalmazza az összes ismert ásványi anyagot, amelyre a szervezetünknek szüksége van.
Tökéletes fehérjeforrás megfelelő arányban tartalmazza az összes esszenciális aminosavat . Az egyik leggazdagabb A-vitamin forrás. Lúgosító hatású, kimagasló kálcium-, magnézium-, és káliumtartalommal, gazdag E-, F-, K-, és B-vitaminokban.
Jelentős a B17 (laetrile) tartalma, amely egészséges sejtek károsítása nélkül pusztíthatja a ráksejteket. A megfelelő mennyiségben jelen lévő B-17 gátolja a sejtek rákos elváltozását elindító anyagok működését. Alternatív módszerként egyre több helyen használják injekció formátumban.

A búzafű nagyon gazdag klorofillban. A klorofillt a növények „vérének" is nevezik, mert molekulaszerkezete és kémiai összetétele csaknem azonos a vér hemoglobinjáéval. A klorofill kölcsönzi a növényeknek a zöld színt. Erőteljes természetes méregtelenítő anyag. Antibakteriális hatású. Technikai értelemben nem számít ugyan vita­minnak, mégis ma már széles körben elfogadott nézet, hogy a klorofill fontos része az optimális táplálkozásnak.

A búzafű külsőleg alkalmazva gyorsítja a sebek, sérülések és fekélyek gyógyulását, a sérült bőr rege­nerálódását. Fénytelen haj esetén fejbőrmasszázsra, vérelállításra, nyílt sebek, horzsolások gyógyítására, elmulasztására alkalmas..A préselés után megmaradt pépet összegyűjtve - öregedést gátló hatása miatt - kiváló arcpakolásnak használhatjuk.
Összetevők: elszappanosított olíva-, kókusz-, pálma-, szőlőmag olaj, sheavaj, kecsketej, búzafűpor, csalán, illóolajok

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése