Gondolkodjunk!! - avagy a hülyeség ragályos?

2012. október 17., szerda

Hála az internetnek, remekül hozzá lehet jutni olyan információkhoz, amik egyébként sok órai kutatás, könyvtár, stb.. után lenne megtalálható.
Ám a nagy baj az, hogy miután szépen, lassan, teljesen leszokatnak minket a gondolkodásról, mindenféle hülyeséget elhiszünk, ha nyomtatásban látjuk.
Jó lenne elgondolkodni, csupán józan paraszti ésszel, és csak a hiteles információkat elhinni.
Vannak ugye lexikonok, szakértői oldalak, stb..
Ez az egyik oldal. A másik, hogy mennyire érzi valaki azt, hogy tisztességesen, becsületesen, a hazugságokat mellőzve szeretne ténykedni, szerepelni, alkotni. Vagy túl naiv vagyok?!

Véletlenül futottam bele például a következőbe:

A szappanok nem tartalmaznak szintetikus adalékot, állati zsírokat, mesterséges tartósítószert és színezéket. Készítésükhöz,nagy gondossággal válogatott, biogazdaságból származó ellenőrzött minőségű, kizárólag mechanikus eljárással előállított, természetes növényi olajakat, pl. olíva-, kókusz-, napraforgó-, ricinus-, makadámia-, argán-, és aloe verát, virágszirmokat, mézet, méhviaszt valamint tojássárgáját-, sört-, vagy éppen házi joghurtot használok. A recepteket Én állítom össze különböző igények szerint. A szappanokat száz százalékos illóolajokkal illatosítom. A szappanok színét a növényi színanyagok adják.( pl: szénpor-, annatto por-, spirulina por-, kakaópor-, stb) A szappanok tökéletes minőségét, a kiváló alapanyagok biztosítják. PH semleges, megóvja bőrünk savköpenyét.

Nos igazán nem célom senki lejáratása, ( amit mondjuk megtesz maga is ezzel a szöveggel),
de pl. 500ml bio olívaolaj 1800 Ft. Ha ilyenből akarna szappant csinálni, nem tudom milyen árat kellene érte elkérni?
A többivel nincs is baj, csak amikor elérünk a pH semlegeshez. Mi van?? PH semleges kézműves szappan???  Miért kell hülyíteni a népet? Kíváncsi lennék, egyszer is megmérte-e valóban annak a bizonyos pH semleges szappannak a pH értékét? Biztos vagyok benne, hogy nem.
Igen van pH semleges szappan, ilyen, pl a Dove is , amit úgy érnek el, hogy tele rakják mindenféle FÍNOM kemikáliával. Fő a pH semlegesség, mert ezzel már kellőképpen beetették a vásárlókat.
Egyébként a bőr pH értékét kár annyira misztifikálni, ha nem roncsoljuk mindenféle mesterséges vegyi szörnyűséggel, akkor a szappanozás után szépen megtisztul és nagyon hamar visszaáll a neki megfelelő értékre.  Higgyünk már a természetben! Jól ki van az találva, ha nem tesszük tönkre, akkor köszöni szépen jól van.

Ugyanott:  Isteni magnólia illóolajjal illatosítottam.

Ha valaki venné a fáradságot, hogy utána nézzen az isteni magnólia illatnak ( amit valóban illóolajnak definiál a forgalmazó) láthatná, hogy a következő utasítás adják a használatához:
Felhasználható aromalámpához, levegő illatosításához, autó illatosítására.  Ára : 270 Ft./ 10ml
Szóval nem tanácsos a bőrünkre kenni, - merthogy szintetikus és MESTERSÉGES!

Ezekhez kapcsolódóan, igazán érdekes és egyben szomorú észrevételek vannak a következő oldalon:
http://mo.blogter.hu/193370/_tevhitek_porhintes_avagy_mi_a_szepsegipar_celja

Szóval amit ki akartam hozni az egészből: próbáljuk megkeresni a hiteles embereket, a hiteles termékeket, legyen az lekvár, kolbász vagy szappan. Merjünk gondolkodni, nézzünk utána, kérdezzünk.
Ne hagyjuk, hogy a személytelenség és a lelketlenség bedaráljon minket.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése