Pusztai Fürdető- mézes

2013. augusztus 21., szerda


Mézes, propoliszos kecsketejes szappan
Vízhiányos száraz bőrre

A mézről:
Könnyen hasznosuló gyümölcs- és szőlőcukrai révén a mézet a kozmetikai termékekben, mint természetes nedvességet megkötő anyagot tartják számon. Enzimei, szerves savai, valamint a benne található inhibine nevű anyag jóvoltából konzervál és fertőtlenít is. Rendkívül gazdag ásványi anyagokban (vas, réz, kén, foszfor, kálium, mangán, kalcium, cink…) és a bőr számára különösen fontos vitaminokban (pantoténsav, C-, B1-, B2-, B6- vitamin, folsav, biotin).
A propolisz összetétele:
A propolisz kb. 200 féle anyag keveréke. Főbb komponensei: gyanták, balzsamok (50-60%), viaszok (10-30%), illóolajok (8-10%), valamint virágpor, vitaminok, nyomelemek. A méhek főleg nyír és nyárfarügyekről gyűjtik.
A propolisz hatásai: egyes baktériumok, gombák, vírusok szaporodását gátolja, illetve elpusztítja őket. Serkenti a szövetek vérkeringését, fokozza a szervezet ellenálló és védekező képességét, valamint regenerációjat. Erős gyulladásgátló, fájdalomcsillapító hatású. Nincs káros hatása tartós fogyasztása esetén sem.

Felhasznált olajok:
Az olívaolaj a benne található hatóanyagoknak köszönheti bőrszépítő, bőrpuhító hatását. Rendkívül magas az E-vitamintartalma, ezáltal fiatalító tulajdonságú. Az olívaolaj a bőrrel rokon komponenseket tartalmaz. Az olíva olajsava, a sebum a bőr faggyújának alkotórésze, amely fontos szerepet játszik a bőr egészségének megőrzésében. Az olíva linolsava segíti a bőr regenerálódását, ez különösen lényeges a változókorban.
A pálmaolaj nagy mennyiségben tartalmaz E vitamint, de megtalálható benne még a K vitamin és a béta-karotin. Antioxidáns és anti aging hatása van.
A kókuszból nyert kókuszolajban természetes antioxidánsok találhatók, ami különösen hasznos a szabadgyökökkel való harcban, amik nem veszítik el egyik értékes komponensüket sem a finomító eljárások során. Ezek az antioxidánsok képesek megvédeni bőrünket a környezeti hatásoktól és a méreganyagoktól, a ráncok legfőbb okozójától.
A kókuszolaj gazdag habzást ad a szappannak.
shea vaj viszonylag lassan szívódik fel a bőrbe, hosszantartó hidratáló hatású. Az ekcémás bőr tüneteit gyorsan csökkenti, természetes hidratáló hatása révén megakadályozza a betegség kiújulását. Gyorsan és tartósan enyhíti a psoriasis tüneteit Enyhíti az allergiás reakciókat, bőrproblémákat, nyugtató hatású.
A shea vaj természetes módon 5-6-os fényvédő faktorral rendelkezik. Gyulladáscsökkentő hatása révén alkalmazható kiütésekre, csípésekre. Bőrpuhító hatású, elősegíti a kirepedezett bőr gyógyulását. Használatával elkerülhető a terhességi csíkok megjelenése.
rizskorpa olaj bőrfeszesítő, hidratáló hatású, magas antioxidáns tartalmú.

A beidegződéseim alapján, a mézes szappan elképzelhetetlen narancs-, és fahéj illóolaj nélkül.

Összetevők: elszappanosított olíva-, pálma-, kókusz-, rizskorpa olaj, sheavaj, termelői virágméz, propolisz, kecsketej, 100% természetes narancs-, fahéj illóolaj

110-115 gr. 790.- Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése