Igazi zebra!!!

2012. július 24., kedd


Ugye egy igazi zebra az fekete-fehér, szóval ez a szappan már egy igazi zebrára emlékeztet. 

felvágás előtt-1


Fekete ( mondjuk inkább szürke) színét a Holt-tengeri iszaptól kapta, így nem csak szép, de rendkívül jó hatású is.
Az iszap a hegyekből az esőzések által a tengerbe lehordott üledékes agyagréteg eróziója révén keletkezett. Ennek során az évezredek alatt magába szívta a tengervíz tápláló ásványi anyagait. A Holt-tenger iszapja rendkívüli mennyiségben tartalmaz ásványi sókat, nyomelemeket, de találhatók benne szilárd növényi és állati eredetű anyagok is. A Holt-tenger sótartalma (30%) tízszer nagyobb a többi tengeréhez képest, az innen származó értékes sók, ásványi anyagok, és a híres feketeiszap a legkiválóbb natúr gyógy- és szépségápolási cikkek alapanyaga.
A kaolint, timföldet, apró agyagszemcséket tartalmazó iszap, amely kiváló mélytisztító hatással rendelkezik, felszívja a felesleges zsírokat és a szennyeződéseket a pórusok mélyéről, jótékony hatással van a pattanásos, egyenetlen bőrre, simává, puhává varázsolja azt. Leszárítja a mitesszereket, pattanásokat. Az iszappakolás akár otthoni körülmények között is alkalmazható, látványos hatása már az első alkalommal jelentkezik.  A Holt-tengeri iszapkúra hatása leglátványosabb talán a pikkelysömör kezelésében.  Az iszapkezelést ebben az esetben sófürdő kúrával érdemes kiegészíteni. A Holt-tengeri iszap a pikkelyek leválasztásával és a sebgyógyulás gyorsításával fejti ki gyógyhatását.
Ez a szappan kiválóan alkalmas még az akne kezelésére, bőr gomba esetén is hatásos, csökkenti a bőrirritációt. A szappan átfogóan tisztítja a pórusokat  eltávolítja a szennyeződést és a zsírt a bőr felületéről. Lehetővé teszi, hogy  a pórusok szabadon dolgozzanak, és ne termeljenek olyan anyagokat, amelyek eltömítik azokat és ezáltal pattanásokat okoznak.

felvágás előtt-2

felvágás előtt-3
Az elképesztően gyönyörű Holt-tenger


Az iszap helyben használva a legjobb
(ez sajnos nem én vagyok)


Összetevők: elszappanosított olíva olaj, kókuszolaj, pálmaolaj, ricinusolaj, kakaóvaj, méhviasz, napraforgó olaj, 38 % kecsketej, Holt-tengeri iszap

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése