Trópusi kényeztetés-vörös agyaggal és kurkumával

2012. július 30., hétfő


A marokkói rhassoul agyagot több mint 1500 éve használják haj- és bőrápolásra, már a római és egyiptomi nők is alkalmazták . A „rhassoul” az arab ghassoul szóból ered („ghassale” azt jelenti arabul: mosni). Nevezik még vörös agyagnak, vörös marokkói agyagnak vagy oxidált agyagnak is. A barnás fekete színű agyagtömböket az Atlasz-hegység mélyéből hozzák fel Kelet-Marokkóban, kiszárítják, vékony táblákra szeletelik, majd finom porrá őrlik. Csupán e célból évente mintegy 8000 tonna földet hoznak felszínre. Ez a természetes szépítőszer rendkívül gazdag ásványi anyagokban és nyomelemekben: magas százalékban tartalmaz szilikátot, nátriumot, magnéziumot, kalciumot és vasat, ezért hatékonyan ápolja és táplálja a bőrt. Másik csodás tulajdonsága a kimagasló abszorpciós és adszorpciós képesség, melynek köszönhetően magába szívja a zsírokat, szennyeződéseket, lerakódásokat, így egyidejűleg tisztít, méregtelenít, valamint egyensúlyban tartja a faggyúmirigyek működését.  (Wikipédia: Az adszorpció –elnyelődés- gáz, gőz vagy folyadékok megkötődése egy szilárd felületen. Abszorpció: egy fizikai vagy kémiai jelenség, melynek során atomokat, molekulákat vagy ionokat vesz fel önmagába egy gáz, folyadék vagy szilárd anyag, mégpedig fizikai oldással, diszpergálással vagy kémiai reakcióval.) Magas ioncsere-kapacitása által tonizálja is a bőrt. Használhatjuk hajra, arcra vagy testre tisztításra és pakolásként egyaránt.( http://www.shiraz.hu/hu/shiraz-vilaga/ghassoul/)

A kurkumában lévő kurkumin (sárga festékanyag) erős antioxidáns, terápiás alkalmazása nagyon hasonló számos bioflavonoidéhoz, hatékony gyulladáscsökkentő, antikarcinogén (daganatellenes), antibakteriális, antivirális (vírusölő), antimikrobás, immunstimuláló vegyület. Egyéb nagyon érdekes információkat lehet róla olvasni a következő oldalon-ahonnan én is másoltam a "tudományt".
Ez az oldal amúgy is egy kincsesbánya!

Nahát, ennyi okosság után jöjjön a szappan, amelyik mostanában a legszebben sikerült alkotás!


Összetevők: elszappanosított olíva olaj, kókuszolaj, pálmaolaj, ricinusolaj, sheavaj,  napraforgó olaj, 38 % kecsketej, vörös agyag, kurkuma, szappankockák, holt-tengeri iszapos és levendulás szappanból

Ja, és a neve azért "trópusi", mert engem valahogy egy szavannai tájra emlékeztet.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése