Nyári szappan 2-zsályás frissitő

2012. július 1., vasárnap

Nyáron illik zsályás szappant csinálni, mert több helyen említik, hogy nagyon jó izzadásgátló." A zsálya gyulladás- és izzadáscsökkentő hatással rendelkezik. Ismeretes a verejtékképződést szabályozó hatása is. Ajánlják fogínygyulladás, száj- és garatnyálkahártya-gyulladás ellen öblögető szerként. Légzőszervi megbetegedésekre a zsálya az egyik legjobb gyógynövény." (http://www.hazipatika.com/gyogynovenytar/zsalya_orvosi/8)
Ebben az afrikai hőségben meg mindenkire ráfér egy kis izzadásgátlás. ( ezzel főleg a tömegközlekedéssel utazók értenek egyet :), ...)
Egy zsályás szappantól mindenki azt várja, hogy szééép zöld legyen, de igazi, szép zöld színt elérni olyan nehéz természetes színezőkkel, szóval kipróbáltam mindent, amiről azt gondoltam, hogy zöld színt eredményez.
Így aztán használtam örölt csalánt, spirulinát, zsályát.
Remélem tényleg beváltja az izzadáscsökkentő hatását.
( persze, ha napi 2-3-4 zuhanyzást is beiktatunk, az eredmény biztosított lesz- jéé, tényleg izzadáscsökkentő! )Összetevők: olívaolaj, pálmaolaj, kókuszolaj, ricinusolaj, sheavaj, napraforgóolaj,kecsketej, csalánpép, spirulina, zsályapép


Illata: fenyő, levendula, litsea cubeba

1 megjegyzés:

Borosici írta...

Ez érdekelne engem is, szeretem a zsályát!
Lehet kérni ilyen szappant???

Megjegyzés küldése