Szőlőmag-lisztes kecsketejszappan

2011. augusztus 25., csütörtök

A szőlőmagliszt  antioxidáns hatása  a C-vitaminhoz képest 18,4-szer , míg az E-vitaminnál 50-szer erősebb.( http://www.vinoport.hu/?node=3037 )
A szabad gyökök mérséklésével a sejtek és szövetek károsodásának mértéke csökken, kevésbé alakulnak ki gyulladásos betegségek, kiemelten fontos szerepe van azonban e mellett az érrendszert felépítő szövetek egészségének megőrzésében. A mag további, jótékony alkotóelemei közé tartozik a boron, bioflavin, P-vitamin, a kálium, nátrium, kalcium, magnézium, illetve bizonyos nyomelemek, mint a vas, réz, molibdén, mangán stb., amik a polifenolokkal együtt védik idegrendszerünket.
Azt még nem vizsgálták, milyen a bőrre kifejtett hatása, de ha ennyi hasznos anyag van benne, nyílván csak jó lehet.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése