Sárgarépás, mézes kecsketej szappan

2011. augusztus 9., kedd



Összetevők:kókusz- olíva-, pálma-, ricinus-, szőlőmag-olaj, kakaóvaj, frissen préselt sárgarépalé, kecsketej

A sárgarépa tartalmaz kalciumot, káliumot, nátriumot, foszfort, vasat, magnéziumot, krómot, sót, A-, B-, C-, E- és K-vitaminokat. Legnagyobb értékét a magas béta-karotin tartalma jelenti, de más karotinokban is bővelkedik. A szervezet a béta-karotint A-vitaminná alakítja át, mely fontos a jó látás és a nyálkahártyák szempontjából.A béta karotinnak nagyon fontos hatása van a ráncosodás megelőzésében, felgyorsítja az új sejtek termelődését, védi a külső bőrréteget.

A szappan alsó részében (mármint a világosabb sárga részében), fele-fele arányban van sárgarépalé és kecsketej, míg a sötétebb részében csak kecsketej van, amihez az utolsó fázisban akácmézet adtam.

A két részt elválasztottam egy kevés őrölt fahéjjal. Igazán szép és tápláló szappan.

Illóolaj tartalma: levendula, narancs, cédrus és citronella, így egy friss tiszta, illatú szappant kaptam.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése