Paradicsomos kecsketejszappan orvosi szénnel

2011. augusztus 7., vasárnap

A paradicsom élénkpiros színét a likopin nevű színezék adja. Ennek köszönhetően a paradicsom az érelmeszesedést és a daganatos betegségek kialakulásának folyamatát lelassítja, illetve megelőzheti.
A likopin antioxidáns hatásával csökkenti a szervezet szemmel látható és nem látható idő előtti öregedését.
A likopin a paradicsom színanyaga , de sok más bogyós gyümölcs színét is ez adja (például csipkebogyó)  Koncentrációja érett paradicsomban kb. 3,9-5,6 mg/100 g termés.
A paradicsom hidratálja, táplálja, likopin-és E-vitamin tartalma regenerálja a napsütésnek, szárító szél káros hatásainak kitett bőrt. Egyik lényeges szerepe abban rejlik, hogy a fénynek kitett sejteket megvédi a fotooxidáció okozta károktól.
A likopin az UV sugárzás hatására keletkező reaktív oxigént  inaktiválni képes, ezáltal a sejtalkotórészeket megóvja a károsodástól. Kísérletek alapján a likopin az UV-fény által előidézett oxidatív stressz csökkentésében egyértelműen nagyobb szerepet játszik, mint a béta-karotin. Ezzel magyarázható a likopin erős bőrvédő hatása. Ezek alapján jó hatással lehet a napekcémás bőrre.
Helyreállítja a bőr pH értékét, és remekül használható a zsíros, pattanásos bőrre.
Ebbe a szappanba kb. egyharmad friss paradicsomlé és kétharmad kecsketej került.A sötét színű rész orvosi szenet tartalmaz, ami a mai napig a leghatásosabb egykomponensű gyógyszeres segítség, amely csaknem az összes mérgező anyagot és vegyületet képes hatástalanítani.
Felhasznált olajok: olíva-, ricinus- mogyoró- pálma- és szőlőmag-olaj.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése