Kávés-fahéjas-zabpelyhes

2011. augusztus 1., hétfő

A kávés szappant általában cellulitisz-es bőrre ajánlják, hiszen a legtöbb ilyen készítmény tartalmaz koffeint. Ha a szappanba még őrölt kávét is keverünk, akkor még inkább elérjük ezt a hatást, mivel így egy kellemes bőrradírozó érzést érünk el.
" A rendszeres bőrradírozás minden bőrtípusú embernek ajánlott, a finom dörzsölés ugyanis eltávolítja a felesleges hámsejteket, így a bőr ragyogó és feszes lesz. A smink is sokkal szebben mutat egy leradírozott bőrön, és a krémekben található anyagok is jobban fel tudnak szívódni."
Több helyen lehet ezeket a tanácsokat olvasni, és aki már használt bőrradírt, lelkesen egyetért.
Ugyanezt a hatást fokozza az őrölt zabpehely, aminek további hatása is van, mivel igen gazdag vitaminokban, ráncsimító anyagokban.
A szappanba az alapolajokon kívül még kakaóvaj, szőlőmagolaj és méhviasz is került.
"A legújabb orvosi kutatások .. azt is jelzik, hogy a méhviasz lehetőségei az emberi egészség megerősítésénél és védelménél még egyáltalán nincsenek kimerítve.
Az őseink megfigyelték, hogy különösen a beteg bőr gyógyításánál nagyon jótékony a hatása. Ezért gyógynövényekkel és különböző zsírokkal keverték a viaszt." ( http://medinatural.hu/viasz-recept.html )
Hát ennyi arról a sok jóról ami belekerült. 
Mindamellett szerettem volna ha még szépen is néz ki. Szóval kigondoltam, hogy három részre fogom osztani, az alsóba csak zabpehely kerül, a középsőbe zabpehely és az őrölt kávé, ettől az a réteg már kissé barnább lesz, a felső rétegbe pedig valamivel kevesebb kecsketej mellé, feketekávé, így az a réteg lesz a legsötétebb. 
Hát ember tervez.... Valószinüleg a méhviasz tréfált meg. Mondjuk valamelyest látszódnak a rétegek, de hát nem épp így képzeltem. 
Ettől függetlenül, finom, puha bőrt eredményez, és az illatán kifejezetten érződik a méhviasz illata.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése