Uborkás, zöldteás, orvosi szenes kecsketejszappan

2011. augusztus 30., kedd




"Szinte nincs olyan ember, aki ne tudná, hogy az uborka jótékony hatással van a bőrre. De ha mégis valaki kételkedne, akkor a friss, természetes uborkalé bőrszépítő hatásáról mindenki meggyőződhet, ha rendszeresen alkalmazza arcpakolásokban. Minden korosztálynak ajánlható. A fiatalok bőrét még üdébbé teszi, a középkorúak ráncosodását késleltetheti, az idősebbek fáradt bőrét simíthatja, szinte visszafiatalítja."
(http://www.vitaminsziget.com/cikk.php?id=2027 )
A szappanba nemcsak frissen préselt uborkalé került, hanem uborkapép is.
A szappan további aktív hatóanyaga az orvosi szén, melyet Ázsiában már ősidők óta használnak a bőr tisztítására és méregtelenítésére. A szappan normál és zsíros bőrre ajánlott, mélyen tisztítja a pórusokat.
A szappanban lévő zöld teának az antioxidáns hatás mellett fertőtlenítő, antibakteriális hatása is van a benne található katekinek jelenétének köszönhetően. Mindent összevéve, a kecsketejnek kb. egyharmadát cseréltem le uborkalére és zöld teára.
A szappan hatását tovább növelik az alkalmazott illóolajok: eukaliptusz, citronella, gyömbér, fenyő, narancs, cédrus. Isteni illata van!!!


 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése