Tengeri sós kecsketejszappan

2011. augusztus 1., hétfő

A sószappan készítése igazi mulatság, és inkább formába öntve célszerű  készíteni, mert a szögletes formában készülteket elég nehéz felvágni. Így viszont gyönyörűen kiadja a az öntőforma mintáját.
A tengeri só bőrradírként hat ebben  a szappanban, eltávolítja a bőr felszínéről az elhalt hámsejteket, használata után a bőr rugalmas és selymesen sima lesz.Visszaállítja  a bőr optimális pH értékét, gyulladáscsökkentő hatása van , javítja az anyagcserét és a vérkeringést, és felfrissíti a bőrt.
Javítja a bőr szerkezetét, mert vizet von el anélkül, hogy kiszárítaná a bőrt. Remekül kezelhető általa a száraz, durva, vagy az erősen pattanásos, zsíros arcbőr, ugyanis helyreállítja a faggyúmirigyek normális működését és megszabadítja a pórusokat a szennyeződésektől. Kiválóan alkalmas az idősödő bőr, illetve a cellulitis kezelésére.
Kókusz-, olíva-, ricinus- és szőlőmag- olajat tartalmaz.

3 megjegyzés:

Mese írta...

Nagyon szép ez a szappan:) Megkérdezhetem, hogy ezt a színt hogyan érted el?

madrien írta...

Kedves Mese!

A színe egyszerű paprika, csak nem a szappanmasszába tettem bele, hanem olajban áztattam egy kevés ideig, és ezt az olajat használtam.( ha egyenesen a masszába teszed akkor "pöttyös" lesz). Remélem segítettem!
Üdv: Adrien

Mese írta...

köszi! Ez jó ötlet!:)

Megjegyzés küldése